۲۵ مرداد ۱۳۸۶، ۱۲:۳۶

/ قهرمان شرقی یا ایرانی؟ /

شباهت‌های فرهنگی دلیل محبوبیت مجموعه‌های شرقی است

شباهت‌های فرهنگی دلیل محبوبیت مجموعه‌های شرقی است

ابوالفضل آقابابا گفت به دلیل تشابه فضای کشور ما چه به لحاظ سیاست، فرهنگ و ... با کشورهای شرقی این نوع مجموعه‌ها در میان مخاطبان محبوب می‌شود.

ابوالفضل آقابابا، کارشناس رسانه درباره دلیل محبوبیت مجموعه‌های شرقی در میان مخاطبان به خبرنگار مهر گفت: "مجموعه "سال‌های دور از خانه" اواخر دهه 60 پخش می‌شد، دلیل اینکه این مجموعه محبوب شد این بود که مردم برای انتخاب‌ برنامه‌های تلویزیونی محدودیت داشتند و بزرگترین تفریح‌شان تلویزیون بود. وقتی ما می‌توانیم از محبوبیت یک مجموعه در میان توده مردم صحبت کنیم که مطمئن شویم تعداد انتخاب ها زیاد است. به عنوان نمونه از 100 انتخاب این مجموعه انتخاب شده است."

وی در ادامه خاطر نشان ساخت: "به دلیل تشابه فضای کشور ما چه به لحاظ سیاست، فرهنگ و ... با کشورهای شرقی این مجموعه‌ها در میان مخاطبان محبوب می‌شود. به عنوان نمونه در مجموعه "جواهری در قصر" یک فرهنگ خاله زنکی وجود دارد، این فرهنگ هم ما داریم. بنابراین مخاطب نیز استقبال می‌کند."

این کارشناس رسانه در پاسخ به این سوال که چرا رسانه ملی نتوانسته مجموعه هایی تولید کند که شخصیت‌ مثبت‌شان تا این حد در میان مخاطبان محبوبیت داشته باشد، گفت: " دلیل محبوب نشدن شخصیت‌های مثبت به مخدوش بودن باور عمومی در جامعه ما برمی‌گردد. وقتی کارها سفارشی تولید می‌شوند، مسلماً شخصیت‌های مثبت هم محبوب نمی‌شوند."

آقابابا خاطر نشان ساخت: "به عنوان نمونه مجموعه تلویزیونی "مدار صفر درجه" با وجود داشتن کارگردان و تهیه‌کننده خوب، در سه قسمت اول مناسب نبود، چرا که خیلی روشن درباره هولوکاست صحبت می‌کرد، ولی از قسمت پنج و شش که از فرمایشی بودن فاصله گرفت، بهتر شد. به نظرم تا زمانی که شخصیت‌‌های مثبت، سفارشی کار شوند برای مخاطب محبوب نمی‌شوند. از سوی دیگر وقتی قدرت تخیل نویسنده ها تحت تاثیر فرمایشات مدیران تلویزیون قرار بگیرد، محدود می‌شود."

کد خبر 534355

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha